Izvor: RTS, 05.Feb.2022, 15:04

Brnabić: Sporazumom sa Kinom nebo je granica za našu privredu

Najavljeno potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Kinom je najvažnija vest tokom posete predsednika Aleksandra Vučića Kini, jer će taj sporazum uticati na dalje jačanje naše privrede i dolazak novih stranih investitora, izjavila je premijerka Ana Brnabić.
Premijerka je istakla da je izvoz Srbije u Kinu u 2021. godini, uprkos nastavku pandemije koronavirusa, dostigao rekord od blizu milijardi dolara.

"To je za čak 157,7 odsto više >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nego 2020. godine, dok je u odnosu na pre 10 godina taj izvoz 152 puta veći. Ako uporedite sa 2010. godinom, čitava naša privreda imala je izvoz u Kinu samo 7,3 miliona dolara", rekala je Brnabićeva odgovarajaći na pitanje novinara nakon obilaska Gimnazije u Mladenovcu.
Sa najavljenim Sporazumom o trgovini, kako kaže, "nebo je granica za našu privredu" i on će, dodaje, omogućiti da se naš izvoz udvostruči ili utrostruči u kratkom roku.
"Ovaj sporazum daće zamajac našoj domaćoj privredi i stranim investitorima koji će tek dolaziti. Ovo iz korena može da promeni našu privredu i jačinu naše privrede", ocenila je Brnabićeva.
Govoreći o poseti predsednika Vučića Kini, Brnabićeva kaže da je ta poseta od velike važnosti za našu zemlju, a posebno teme razgovora između Vučića i predsednika Kine Si Đinpinga.
"On je jedan od dva ili tri najvažnija lidera u čitavom svetu, tako da je poseta Vučića velika čast za Srbiju i ovo je njihov sedmi put da razgovaraju što pokazuje kakvo uvažavanje Kina ima prema Srbiji", zaključila je Brnabićeva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sporazum o slobodnoj trgovini utrostručiće izvoz

Izvor: Capital.ba, 05.Feb.2022

BEOGRAD – Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da će sporazum Srbije i Kine o slobodnoj trgovini, čije potpisivanje je najavljeno na sastanku predsjednika dvije zemlje Aleksandra Vučića i Si Đipinga, omogućiti da se izvoz u kratkom roku udvostruči ili utrostruči. FOTO: Pixabay Ona je ocijenila...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.