Brnabić: Sigurno je da ćemo u danima pred nama imati pogoršanje

Izvor: B92, 18.Okt.2020, 23:00

Brnabić: Sigurno je da ćemo u danima pred nama imati pogoršanje

Premijerka Srbije Ana Brnabić je ocenila da ako ne budemo disciplinovani u vezi sa koronavirusom brzo možemo doći u problem.

"Kao neko ko je predsednik Kriznog štaba moram da kažem da se to ne zaustavlja tako. lako Vidimo porast brojeva i sugurno je da ćemo u danima pred nama imati pogoršanje", navela je Brnabić i apelovala na građane da nose maske.

Prema njenim rečima, važno je da se zaštiti zdravstveni sistem.

Na pitanje kako bi izgledao slom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zdravstvenog sistema, Brnabić je rekla da bi to bilo isto kao u Njujorku, Italiji...a to znači da ne bi bilo mesta na intenzivnoj nezi, ne bi bilo anesteziologa...

"Imamo toliko respiratora da verujem da ćemo ikada doći u situaciju da ih nema dovoljn. Međutim, ne možemo da priuštimo sebi da ponovo sve bolnice budu kovid bolnice, moramo da lečimo i ljude od drugih bolesti. Otvaramo privremenu bolnicu u Areni da zato što su nam bolnice pune, nego da ne bi druge bolnice pretvrali u kovid bolnice", rekla je Brnabić prilikom gostovanja na TV Pink.

Ona je rekla da se u ovom trenutku ne planira nikakovo zatvaranje i zabrana kretanja.

"Prilično sam sigurna da ćemo to uspeti da izbegnemo i preveniramo treći talas na neki drugi način", rekla je Brnabić i dodala da je jako teško iskontrolisati sve kafiće.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.