Brnabić: Sajam od sutra u 8.00 prima pacijente

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Mar.2020, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Sajam od sutra u 8.00 prima pacijente

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se kreće u "ofanizivu" na korona virus, koja obuhvata mnogo masovnije testiranje stanovništva, korišćenje privremenih bolnica i pooštrenu kaznenu politiku prema onima koji krše donete mere.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da će privremena bolnica na Beogradskom sajmu sutra u 8.00 početi da prima prve pacijente, obolele od >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << korona virusa.

"U naredne dve nedelje nam treba gvozdena diciplina i svođenje kontakata na minimum", rekla je Brnabić.

Ona je naglasila da su mogućnosti za testiranje građana povećane za poslednja dva dana tako da nije samo Institut "Torlak" referentna nacionalna laboratorija, već su to sada i druge koje su sposobne za to, pa su kapaciteti sa 300-400 dnevno povećani na 2.500 u ovom trenutku.

Prema njenim rečima, očekuje se da se to podigne na 4.500 u narednih nekoliko dana, kao i da se pravi nova laboratorija sa partnerima iz Kine" i da su uz standardne testove predviđeni i brzi.

Brnabić je rekla da je zbog masovnijeg testriranja, počinje korišćenje privremenih bolnica kao što je Sajam, zatim u Novom Sadu i Nišu.

Ona je podsetila da  oni sa blažim simptomim odmah idu u privremene bolnice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Brnabić: Sajam od sutra u 8.00 prima pacijente

Izvor: Beta Video, 27.Mar.2020

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se kreće u ``ofanizivu`` na korona virus, koja obuhvata mnogo masovnije testiranje stanovništva, korišćenje privremenih bolnica i pooštrenu kaznenu politiku prema onima koji krše donete mere. (CH1) Beta/MOD #COVID-19

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.