Izvor: RTS, 17.Feb.2023, 13:07

Brnabić: Rusija ozbiljna država, ne verujem da stoji iza protesta

Premijerka Ana Brnabić kaže da ne veruje da Ruska Federacija stoji iza protesta održanih 15. februara ispred Predsedništva Srbije.
"Ne verujem da se na bilo koji način Ruska Federacija nalazi iza ovog protesta ili da na bilo koji način, posredno ili neposredno, direktno ili indirektno, podržava takve ljude", rekla je Ana Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Istakla je da je Rusija suviše ozbiljna država da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imala bilo kakve veze sa takvim ljudima.
"Ti ljudi su samoproklamovane patriote koji se pozivaju na drugu državu, a napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i institucije su organizovali na dan kada je državni praznik, na Sretenje – Dan državnosti. To govori dovoljno o tome kakve su patriote, ko im je na prvom mestu i koja država im je na prvom mestu, a svakako nije Srbija", rekla je Brnabićeva.
Navela je da će danas imati sastanak sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksadrom Bocan-Harčenkom, ali da taj sastanak nema veze sa skupom ispred Predsedništva, već da je ranije zakazan.
Ipak, dodala je da će jedna od tema sastanka svakako biti protest zato što se oni koju su učestvovali pozivaju na svoje bliske veze sa Ruskom Federacijom.
Brnabićeva je zahvalila pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i bezbednosnim službama, jer su, kako je rekla, na vreme reagovali i još jednom sprečili pokušaj atentata na predsednika Vučića.
Gašić: Nijedna ekstremistička grupa ne može da ugrozi bezbednost i stabilnostMinistar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić ističe da bi bilo neprofesionalno, a i protivzakonito da kaže bilo šta što se odnosi na sam tok istrage povodom protesta održanih ispred Predsedništva Srbije.

Gašić je, odgovarajući na pitanja novinara, istakao da nijedna ekstremistička grupa ne može da ugrozi stabilnost i bezbednost građana Srbije i predsednika Vučića.
"Jedino što mogu da kažem je da Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa Bezbednosno-informativnom agencijom i svim ostalim službama bezbednosti u Srbiji, su apsolutni garant svim građanima naše zemlje da nijedna ekstremistička grupa ne može na bilo koji način da ugrozi stabilnost i bezbednost građana naše zemlje, a pogotovo ne predsednika Aleksandra Vučića", rekao je Gašić.
Premijerka Brnabić i ministar Gašić obišli su renovirane prostorije u zgradi SIV 3 u Novom Beogradu, u kojima će biti smešteni pripadnici Uprave za strance Policijske uprave za Grad Beograd.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Rusija suviše ozbiljna država, ne verujem da stoji iza protesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2023

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne veruje da se Ruska federacija nalazi iza protesta održanih 15. februara ispred Predsedništva..."Ne verujem da se na bilo koji način Ruska federacija nalazi iza ovog protesta ili da na bilo koji način, posredno ili neposredno, direktno ili indirektno,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"NE VERUJEM DA RUSIJA STOJI IZA NJIH" Brnabić o protestima ispred Predsedništva: Suviše je ozbiljna država da bi imala bilo kakve veze sa takvim ljudima

Izvor: Blic, 17.Feb.2023

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne veruje da se Ruska federacija nalazi iza protesta održanih 15. februara ispred Predsedništva.

Nastavak na Blic...

Brnabić: Rusija ozbiljna država, ne verujem da stoji iza protesta

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 17.Feb.2023

BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da ne veruje da se Rusija nalazi iza protesta održanih 15. februara ispred Predsedništva Srbije. “Ne verujem da se na bilo koji način Ruska Federacija nalazi iza ovog protesta ili da na bilo koji način, posredno ili neposredno, direktno ili...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.