Brnabić: Radićemo na tome da mladi ne odlaze iz Srbije

Izvor: B92, 31.Avg.2017, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Radićemo na tome da mladi ne odlaze iz Srbije

Beograd -- Premijerka i ministar omladine i sporta uručili plakete nagrađenim učenicima srednjih škola i poručili da će stvarati uslove da mladi ostanu u zemlji.

Plakete je dobilo 1.407 najboljih učenika srednjih škola, za rezultate postignute na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u 2016. godini.

Ana Brnabić je rekla da je na dan kao što je ovaj može da bude najponosnija što je predsednica Vlade Srbije. "Kada ste premijer često se, iz dana u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dan, svako jutro probudite i dođete u kancelariju i uglavnom se bavite nekim problemima, gašenjem požara, rešavanjem nekih tekućih pitanja, ali nekako kada prihvatite da radite taj odgovoran posao nadate se da ćete imati povremeno dane kakav je ovaj danas", rekla je Brnabić.

Obraćajući se dobitnicima plaketa, premijerka je podsetila da je u svom ekspozeu rekla da su dva osnovna prioriteta Vlade Srbije obrazovanje i digitalizacija. "Rekla sam to jer iskreno verujem da bez vas Srbija ne može da bude uspešna i ne može da ima dugoročno održiv dinamični razvoj. Mislim da smo puno zakasnili sa podrškom i vama i sa stvaranjem obrazovanja za 21. vek. Sve što smo uradili u poslednjih godinu dana uradili smo da bi postavili obrazovanje ponovo u fokus Vlade Srbije i našeg društva", rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade je ponovila da je znanje svakako najvažnija vrednost u 21. veku zahvalivši pristunima na trudu i upornosti i hrabrosti da postignu to što su postigli.

Brnabić je čestitala dobitnicima plaketa njihovim rodljitima i nastavnicima dodajući da će vlada uraditi sve što može da uradi da se stvore uslovi da oni u ovoj zemlji ostanu i rade.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vlada će u narednom uložiti 50 miliona evra u infrastrukturu objekata koji se bave inovacijama

Izvor: Beta Video, 31.Avg.2017

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da će Vlada u narednom periodu, kako je dodala, uložiti 50 miliona evra u infrastrukturu objekata koji se bave inovacijama, startapom, naukom, kako bi svi mladi ljudi, poput današnjih dobitnika priznanja u svojoj zemlji iskoristili svoje potencijale.(CH2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.