Brnabić:Projekat eZUP transformiše državu u servis građana

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jun.2017, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić:Projekat eZUP transformiše državu u servis građana

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić ocenila je danas da projekat eZUP "transformiše državu u servis građana", a da građani više neće morati da budu "kuriri države" jer organi uprave razmenjuju podatke po službenoj dužnosti.

Prisustvujući predstavljanju aplikacije eZUP u okviru koje je prikazan upravni postupak izdavanja pasoša za maloletna lica u Policijskoj stanici Savski venac, ministarka je izrazila očekivanje da će se svi organi uprave uključiti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u informacioni sistem do kraja godine.

"Nakon Loznice i Vrnjačke Banje, i MUP se pridružio nastavku projekta eZUP. Ovo je timski rad državnih institucija, čije je uključivanje kompleksan proces u kome imaju stručnu podršku, usmerenje i koordinaciju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave", kazala je Ana Brnabić a prenelo to ministarstvo.

Predstavljanju aplikacije eZUP kojom je Policijskoj stanici Savski venac omogućen pristup podacima iz matične knjige rođenih, venčanih i umrlih, kao i uverenja o državljanstvu za građane koji podnose zahteve za lična dokumenta, prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Projekat eZUP povezuje šest najvećih baza podataka u Srbiji - matične knjige, baze MUP-a, Poreske uprave, Fonda PIO, Nacionalne službe za zapošljavanje i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.