Brnabić: Pozivamo sve na sutrašnji spektakl, Srbija je to zaslužila

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 23:54

Brnabić: Pozivamo sve na sutrašnji spektakl, Srbija je to zaslužila

Premijerka Brnabić je pozvala sve građane da dođu da pogledaju spektakl povodom Dana državnosti Republike Srbije.

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas, prilikom otvaranja izložbe posvećene ćirilici u čast Dana državnosti Srbije - Sretenja na Sava Promenadi u Beogradu, da će sutra na tom mestu biti održani vatromet i predstava dronovima kakvi nisu dosad viđeni.

"Sutra uveče u 20:30 časova biće spektakl. Pozivamo sve Beograđane i sve iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije da dođu i pogledaju sa porodicama. Prvi put će biti dron šou. Biće i vatromet, mada je Beograd na vodi već postavio sopstvene standarde za vatromet. Zaslužila je to Srbija", rekla je Brnabić.

Kada je reč o pomenutoj izložbi "Ćirilica - 30 postamenata za 30 slova" u Beogradu, predsednica vlade rekla je da ima utisak kao da se nalazi u Tršiću.

Za potrebe izložbe, iskorišćeno je ustavno srpskoslovensko pismo "Monah", koje je izradio inženjer Zoran Kostić, u saradnji sa Dimitrijem Stefanovićem, Đorđem Trifunovićem i Viktorom Savićem sa Staroslovenskog odseka Instituta za srpski jezik Srpske akademije nauka i umetnosti.

Na Kuli Beograd izveden je "Prikaz ćiriličnih slova", dok je na promenadi održana "Aktivacija sa lutkama Dositeja Obradovića, Vuka Karadžića i Desanke Maksimović".

Povodom Dana državnosti Srbije - Sretenja, brojni muzeji i ustanove, poput Narodnog muzeja Srbije, Galerije Matice Srpske i Državnog arhiva Srbije, održali su izložbe u prisustvu državnih zvaničnika.

Svečanosti kod Kule Beograd prisustvovali su, između ostalih, ministri Ivica Dačić, Goran Vesić, Marko Blagojević, Zoran Gajić i Jelena Tanasković.

Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.