Izvor: RTS, 25.Okt.2021, 15:31

Brnabić: Posvećena sam ustavnim promenama i bezbednosti novinara

Lično sam posvećena kako ustavnim promenama tako i bezbednosti novinara, posebno žena u novinarstvu, rekla je premijerka Ana Brnabić u razgovoru sa generalnom sekretarkom OEBS-a.
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa generalnom sekretarkom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Helgom Šmid o reformama koje Vlada Srbije sprovodi, posebno kada je reč o vladavini prava, medijskim slobodama i bezbednosti novinara.

Razgovaralo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se i o saradnji u regionu i globalnim problemima sa kojima se suočava ceo Zapadni Balkan, saopšteva Kancelarija za saradnju s medijima premijerke Brnabić.
Brnabićeva je zahvalila na podršci koju OEBS pruža Srbiji u ključnim reformama, istakavši da je jednako lično posvećena kako ustavnim promenama tako i bezbednosti novinara, posebno žena u novinarstvu, jer je to "crvena linija preko koje se ne prelazi".
Razgovaralo se i o učešću žena u javnoj sferi i njihovoj zastupljenosti na vodećim pozicijama.
Premijerka je istakla da sa zadovoljstvom može da kaže da u nekim lokalnim samoupravama i gradovima Srbije žene prednjače na tim rukovodećim mestima, dok je njihova zastupljenost u Kancelariji za IT i e-upravu čak 60 odsto.
"To nije bio plan, već razlog leži u tome što su žene najbolje radile taj posao", podvukla je Brnabićeva.
Sagovornice su razmenile mišljenja o oblastima u kojima je moguće produbiti saradnju Srbije sa Kancelarijom OEBS-a poput regionalne saradnje, posebno kada je reč o organizovanom kriminalu i trafikingu.
Klimatske promene su identifikovane kao tema od posebnog značaja, a generalna sekretarka Šmid je dodala da će Misija nastaviti da pruža i stručnu pomoć i saradnju u svim oblastima za koje Srbija bude smatrala da je potrebno.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Šmid o ucešcu OEBS u reformskim procesima u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnom sekretarkom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Helgom Šmid, sa kojom je razgovarao o učešću ove institucije u reformskim procesima u Srbiji, kao i o prioritetima u budućoj saradnji, evropskom putu Srbije i reformama...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.