Brnabić: Ovo su dani kada društvo pada ili pobeđuje

Izvor: B92, 05.Apr.2020, 21:50

Brnabić: Ovo su dani kada društvo pada ili pobeđuje

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je večeras da je Srbija u petoj nedelji epidemije korona virusa i da su ovo dani kada društvo pada ili pobeđuje.

Apelovala je na sve građane da poštuju mere Vlade Srbije, jer svaki pojedinac treba da radi za celo društvo.

"Još jednom apelujem da se poštuju mere, molim vas, ako ne zbog vas, onda zbog solidarnosti sa lekarima, medicinskim radnicima, starijim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i hroničnim bolesnicima", rekla je Brnabić za televiziju Pink.

Ona je istakla da je svaki dan tokom kojeg građani ne poštuju mere i preporuke vlade, kada se šetaju i druže, zapravo jedan dan duže u karantinu za građane Srbije starije od 65 godina.

"Svaki dan kad prekršite mere, izađete, družite se, jeste dan duže za vaše roditelje, bake, starije sugrađane da sede u izolaciji. Kada bismo svi postovali sve mere i uradili i nešto dodatno i kada je dozvoljeno kretanje, jer intencija je da se izlazi samo kad se mora - za dve nedelje bismo imali drugačije stanje u kojem bismo eventualno mogli da olakšamo mere", rekla je Brnabić.

Ona je ocenila da građani koji ne poštuju mere vlade, a u 20 sati tapšu lekarima i medicinskim radnicima, pokazuju vrhunac licemerja, sramotu i sebičluk.

"To je šamar u lice lekarima kad izađu sa klinika i bolnica posle smene od 12 i više sati u gužvu gde se svi šetaju, ljudi uživaju, druže se i onda u osam sati čuju aplauz", rekla je Brnabić.

Ona kaže i da je ogromna nesolidarnost prema građanima starijim od 65 godina, koji moraju da sede u potpunoj izolaciji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Svaki dan nepoštovanja mera je dan duže karantina za najstarije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2020

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je "da je Srbija u petoj nedelji epidemije koronavirusa i da su ovo dani kada društvo pada ili pobeđuje i apelovala na sve građane da poštuju mere Vlade Srbije, jer svaki pojedinac treba da radi za celo društvo"..."Još jednom apelujem da se poštuju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.