Brnabić: Ovo je cilj Raminih izjava

Izvor: Mondo, 05.Dec.2018, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Ovo je cilj Raminih izjava

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je jedini cilj najnovijih izjava albanskog premijera Edija Rame da politički spinuje i okrivi Srbiju za sve nerazumne odluke Prištine.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

  Brnabić je, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, odgovarajući na Ramine izjave iz Zagreba, rekla da je mislila da je albanski premijer Edi Rama odgovoran, ali da se nažalost, prevarila.

"Ja mislim da je posao Vlade, ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ste odgovorni, što sam mislila da jeste Edi Rama, da se bavite konretnim stvairma i istinama koje će na nakonkretniji mogući način doprineti kvalitetu života građana", rekla je premijerka.

Kako je istakla bez stabilnosti regiona, nema bezbedne i stabilne zemlje u tom regionu.

Dodala je da ne voli da odgovara na "potpuno bezočne laži" i neosnovane tvrdnje, ali da je to ovaj put učinila s obzirom na tešku situaciju.

Premijerka je rekla da je njena prva misao bila da su u Prištini u stvari prvo trebalo da se dogovore oko toga šta će da im bude objašnjenje za uvođenje taksi na proizvode iz Centralne Srbije i BiH, pa onda da daju isto objašnjenje a ne da ga menjaju na svakih nedelju dana, prenosi RTS.

Plenković i Rama: Nema scenarija velike Albanije

Podseća da je prvo objašnjenje bilo da su takse odgovor na to što Srbija nije dozvolila članstvo tzv. Kosova u Interpolu.

"Mislim da smo svi to čuli, i Srbija i ostale zemlje EU i međunarodna zajednica", rekla je premijerka.

Mediji: CIA šalje oružje za preuzimanje severa Kosova

Kako je rekla, kada su videli da to nema smisla i da ne pije vodu, onda su promenili objašnjenje da Srbija krši CEFTA sporazum.

"Hajde da se dogovorimo zašto su uvedene takse, da bi mi mogli da odgovorimo na to. Da li je zbog Interpola ili jer je CEFTA sporazum prekršen od strane Srbije", navela je Brnabićeva.

NOVI UDAR PRIŠTINE! 100% taksa na "čisto srpsku" robu

Dodaje da joj je neverovatno da je Edi Rama otišao korak dalje i da je izjavio da se Priština žalila na kršenje CEFTA sporazuma od strane Srbije a da nije bilo reakcija sa druge strane.

"Ako se Priština žalila, pokažite nam tu žalbu. Ovo je crno ili belo, ne postoji siva zona", ukazala je Brnabićeva ističući da je Cefta sporazum jasan i nedvosmislen i da postoji zvanični formalni proces žalbe.

Navodi i da se Srbija žalila 27. novembra, da je uputila zvaničan zahtev CEFTA sekretarijatu.

Ana Brnabić navodi da, ako nema dokaza da se priština žalila, onda je Edi Rama svesno i namerno pokušao da obmane javnost u regionu i u EU.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.