Brnabić: Od koncesije imaćemo milijardu i po evra

Izvor: N1 televizija, 06.Jan.2018, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Od koncesije imaćemo milijardu i po evra

Premijerka Ana Brnabić je rekla da je ponosna što je predsednik vlade zemlje koja se odlučila za "ovako profesionalnu odluku" - koncesiju aerodroma, koju je dobila francuska kompanija "Vanci erport". Istakla je da će koncesija doneti milijardu i petsto miliona evra prihoda i naknada u tih 25 godina.

Sinoć je objavljeno da je Vlada Srbije konzorcijumu koji predvodi francuska firma "Vanci erpor" (Vinci Airport) dala na 25 godina koncesiju za aerodrom za 501 milion evra.

>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />Premijerka je navela da je ponuda francuske firme "Vanci erpor" (Vinci Airport) bila najbolja.

Finansijski, tehnički i pravni kriterijumi su bili ključni, navela je. Istakla je da će to biti milijardu i petsto miliona evra prihoda i naknada za koncesiju u tih 25 godina.

Sa ovom koncesijom dajemo signal lokalnim samoupravama da postoje investitori koji žele da finansiraju kroz javno privatno partnerstvo, navela je.

Brnabić je istakla da je tim koji je odlučivao o koncesionarima bio veoma profesionalan.

Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je projekat započet u vreme njegove Vlade, ali da je veći deo uradila ova, po tom pitanju. Čestitam jer je to veliki uspeh, rekao je Vučić.

Očekivao sam prvo između 300 i 350 miliona evra, rekao je Vučić. Kada sam shvatio da nam kreditni rejting raste, povećao sam na 400, a dobili smo 501 milion evra, naveo je.

"Od toga 417 miliona evra je budžetskih prihoda, a 84 miliona dobijaju mali akcionari, građani Srbije", rekao je predsednik

Da nismo napravili Er Srbiju ne bismo mogli da dobijemo više od 50 miliona evra, dodaje.

Vučić je istakao da ljudi koji rade na aerodromu ostaće da rade na tim mestima.

Obaveza im je da naredne tri godine ne mogu da povecavaju taksu, dodao je.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.