Brnabić: Nisam Dragan Đilas da određujem ko je novinar, a ko ne VIDEO

Izvor: B92, 26.Nov.2023, 19:45

Brnabić: "Nisam Dragan Đilas da određujem ko je novinar, a ko ne" VIDEO

Novinari Šolakovih medija, koji posluju u okviru Junajted grupe, danas su bili izuzetno nezadovoljni zbog dobrog sastanka poljoprivrednika i Ane Brnabić.

Pregovori Vlade i poljoprivrednika prošli su u dobrom tonu i obe strane su na pragu finalnog dogovora. Poljoprivrednici su rekli da su sa blokadama završili, te je u tom trenutku nervoza Šolakovih novinara dostigla vrhunac.

Tada su probijene i sve granice pristojnosti, kada su novinari tih medijskih kuća počeli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da prekidaju premijerku Brnabić, upadaju joj u reč glasnim i oštrim tonom, nedozvoljavajući joj da završi nijedan odgovor.

Tako je stiglo pitanje koje glasi “ko je vama dao za kapacitet da odredujete koji mediji mogu da izveštavaju, a koji ne”.

Premijerka je na to odgovorila sledeće:

“Niko mi nije dao kapacitet i niko me nije pitao ništa što se toga tiče. Moja pozicija, što se rice prisustva medija na svim sastancima u kojima učestvujem je potpuno jasna i nepromenjiva. A to je - ili su sastanci zatvoreni za javnost ili suotvoreni za javnost - za sve medije, bez izuzetka.. Ja nisam Dragan Đilas da određujem ko jeste novinar, a ko nije, ko je medij, a ko nije. Uvek sam na svoje događaje pozivala sve medije. A neki političari daju sebi za pravo da određuju ko su novinari a ko ne, i da pozivaju samo neke. Ja nisam takva i Srpska napredna stranka nije takva”, navela je Brnabić.

I zaista, nejasno je kako novinarima koji rade za Dragana Šolaka uvek promaknu otvorena targetiranja i podele na podobne i nepodobne medije, koje javno izgovori Dragan Đilas, dok su sa druge strane uvek tu kada je potrebno spinovati javnost ipredstaviti je onakvom kakva ona nije.

Uostalom, pogledajte sami i procenite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.