Brnabić: Neće biti ispunjeni zahtevi bivšeg režima da uredjuju RTS i kontrolišu javna ...

Izvor: Beta, 14.Feb.2021, 11:41

Brnabić: Neće biti ispunjeni zahtevi bivšeg režima da uredjuju RTS i kontrolišu javna ...

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da potpuno razume stranke koje sebe nazivaju slobodarskim i odbijaju dijalog u prisustvu evropskih posrednika, dok je pripadnike stranaka bivšeg režima ponovo nazvala lopovima i rekla da im zahtevi neće biti ispunjeni.Brnabić je na TV Prva oštro kritikovala platformu koju je iznela proevropska opozicija i navela da se oni "vraćaju sebi" u želji da ponovo uredjuju medije i "stave šapu" na javna preduzeća."Videli smo da platforme govore o tome šta je njima važno. Prvo, videli smo zahtev da uredjuju RTS, vraćaju se sebi, mi se nismo mešali u uredjivanje programa RTS-a, a drugo traže 'poverenike za javna preduzeća' da ponovo preuzmu kontrolu nad njima i to neće biti dozvoljeno. Nećemo mi ekonomski da trpimo jer lopovi iz bivšeg režima žele da preuzmu ponovo javna preduzeća", izjavila je Brnabić.Na pitanje novinarke da li je "lopovi" ipak prejak izraz, Brnabić je rekla da nije jer kako se izrazila "znamo šta su radili".Ona je potvrdila da će biti dve platforme za medjustranački dijalog jer neke stranke koje se izjašnjavaju kao "slobodarske" misle da neprimereno učešće stranog posrednika i da ona to "apsolutno razume"."Ima onih koji tražili i prošli put posredovanje EP pa su napustili taj dijalog. ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Opozicija bi da uređuje medije i stavi šape na javna preduzeća

Izvor: N1 televizija, 14.Feb.2021

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da potpuno razume stranke koje sebe nazivaju slobodarskim i odbijaju dijalog u prisustvu evropskih posrednika, dok je pripadnike stranaka bivšeg režima ponovo nazvala lopovima i rekla da im zahtevi neće biti ispunjeni.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.