Brnabić Miroslavu Aleksiću: Niko nije obrukao Srbiju kao vaš šef Vuk Jeremić

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 13:00

Brnabić Miroslavu Aleksiću: Niko nije obrukao Srbiju kao vaš šef Vuk Jeremić

Premijerka Ana Brnabić prisustvuje nastavku zasedanja Skupštine, koja je zakazana na zahtev dela opozicije, a na kojoj se raspravlja o smeni ministra Gašića.

Ona je istakla da je tokom trajanja vanrednog zasedanja, provela više vremena u skupštini od mnogih poslanika opozicije na čiji zahtev je ova sednica i zakazana.

"Deveti put sam u skupštini za vreme trajanja vanredne sednice, to je moje pšoštpovanje prema građanima Srbije. Mislim da skupštinska rasprava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prevazilazi demokratske norme. Za sat vremena početnog izglaganja ovlašćenog predstavnika predlagača, Miroslava Aleksića, čuli smo jednom o tragedijama koje su se desile, a onda smo slušali o: Milenijum timu, Nebojši Čoviću, Jovanjici, a potom smo čuli i dve nečuvene stvari", rekla je Brnabić.

Miroslav Aleksić je tokom svog izlaganja rekao "da se sve u Srbiji raspada", na šta je reagovala premijerka.

"Srbija je prošle nedelje dobila organizaciju specijalizovane Expo izložbe 2027. Godine. U toj trci bili smo bolji od SAD, Španije i Tajlanda, ceo svet nam je čestitao na tome. Ali za narodnog poslanika Aleksića sve u Srbiji se raspada. Dok mi sedimo ovde, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustviju otvaranju firme Hansgrohe u Valjevu, 1000 novih radnih mesta, 75 miliona evra vredna investicija. Eto još jednog dokaza koliko se sve u Srbiji raspada. Valjevo dobija i brzu saobraćajnicu, biće povezano sa autoputem i koridorom 11. Sutra otvaramo projekat koji se decenijama obećava sv ima u Srbiji, a ponajviše u Beogradu, a to je obilaznica oko Beograda. Još jedan dokaz da ništa u Srbiji ne funkcioniše", rekla je Brnabić.

Ona je potom i odgovorila na još neke optužbe poslanika Aleksića.

"Čula sam da nije problem da mi brukamo nas, već brukamo Srbiju. To dolazi od čoveka čiji je šef jedini Srbin koji je dogurao do CIA, i to ne kao ekspert za borbu protiv korupcije već kao glavni osumnjičeni, i to u aferi stoleća u Sjedinjenim američkim državama. Reč je o Vuku Jeremiću, zaista istorijska ličnost političkog života Srbije i ako on zaista nije obrukao Srbiju, ja ne znam ko onda jeste. Neću se vraćati dalje u prošlost šta ste sve uradili na polju “dekosovizacije” Srbije, kako je govorio vaš predsednik Vuk Jeremić. Najveća bruka Srbije ikada su 450.000 radnih mesta bez kojih smo ostali dok ste vi vodili Srbiju. Tako da molim vas da vi ne pričate o brukanju Srbije. Vi i vaš predsednik Vuk Jeremić ste je najviše obrukali, od Honk Konga do Amerike", kaže predsednica Vlade.

Premijerka je ponovila da Vlada Srbije nije nadležna za članove REM-a.

"Miroslav Aleksić je ponovo slagao da sam ja rekla da neće biti smene REM-a. Ja sam 15 puta rekla da Vlada Srbije ne postavlja članove REM-a i da zato ne može ni da ga smeni. On se vodi time da sto puta izgovorena laž postne istina ili jednostavno polazi od sebe, kada su se u njihovo vreme na opštinskim odborima stranke birale sudije, po političkoj podobnosti, pa su se verujem tako birali i članovi REM-a u vreme vaše vlasti."

Brnabić je naglasila da ona, za razliku od Aleksića, veruje u građane Srbije.

"Profesorku dokrorku Milice Pejović Milovančlević ste, gospodinu Aleksiću, napali minimum dva puta. Rekli ste da je kućni prijatelj porodice maloletnog monstruma. Laž. Rekli ste da je posle kampa u Francuskoj profesorka Pejović lečila maloletnog zločinca. Laž. Da li zaista toliko potcenjujete građane Srbije i mislite da oni pamte samo od danas do sutra? Ja verujem u građane Srbije. Verujem u sve, i u one koji ne glasaju za SNS i misle da Vlada ne radi dobro svoj posao. Verujem da oni znaju i pamte šta pričate o doktorki Pejović Milovančević, verujem da znaju šta sam govorila ja a šta ste govorili vi. Sada smo čuli da je ona žena kriva za to što se pojavio monstrum koji je počinio masakr? Umeće građani da cene to što ste rekli", zaključila je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Premijerka Brnabić odgovorila Miroslavu Aleksiću: Niko nije obrukao Srbiju kao vaš šef Vuk Jeremić, od SAD do Hong Konga

Izvor: 24sedam.rs, 27.Jun.2023

Miroslav Aleksić je tokom svog izlaganja rekao “da se sve u Srbiji raspada”, na šta je reagovala premijerka

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.