Brnabić: Malog za ministra preporučio uspeh u Beogradu

Izvor: N1 televizija, 28.Maj.2018, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Malog za ministra preporučio uspeh u Beogradu

Skupština Srbije počela je sednicu na čijem dnevnom redu je izbor Siniše Malog za ministra finansija. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Malog za tu funkciju preporučio uspeh u rešavanju ogromnih finansijskih i razvojnih problema Beograda koje je nasledio kada je preuzeo mesto gradonačelnika 2014. godine.

Brnabić je obrazlažući svoj predlog poslanicima u Skupštini Srbije rekla da je Beograd imao dug od milijardu i 118 miliona evra duga koji je za >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << vreme mandata Malog prepolovljen.

Ona je napomenula da je bilo 14 milijardi dinara neplaćenih obaveza i deficit od 20,25 odsto, a da su danas sve obaveze isplaćene i deficit smanjen za četiri puta, a Beograd je dobio prvi put u istoriji prvi kreditni rejting 2016. koji će se do kraja ove godine još unaprediti, a što je značajno za privlačene investicija.

Ono što ga preporučuje je da je Beograd danas stabilna lokalna samouprava i najveća investiciona destinacija u ovom delu evrope, a sprovedena je konsolidacija javnih i javno-komunalnih preduzeća.

"Obećao je da će Beograd biti grad kranova - to je ispunio, pokazao da je timski igrač, da se ne plaši napornog rada, da se ne plaši kritike, i da se ne plaši teških odluka u interesu Beogradjana i gradjana. Njegovi uspesi i znanje su ono što verujem da je najbolje za kandidata za ministra finansija", rekla je Ana Brnabić.

Pošto Brnabić pred poslanicima obrazloži svoj predlog počeće rasprava.

Siniša Mali je za ministra predložen umesto Dušana Vujovića koji je ostavku obrazložio ličnim i porodičnim razlozima.

Sednici prisustvuje Siniša Mali.

Maja Gojković: Danas sam predsednik parlamenta, sutra videćemo

Iako se spekulisalo da će doći do rekonstrukcije Vlade, u petak je u Skupštinu stigao jedino predlog za izbor novog ministra finansija.

Predsednica parlamenta Maja Gojković, uoči početka sednice, odgovarajuči na pitanje novinarke N1, rekla je da je u dnevnoj štampi pročitala da će biti ministar kulture.

“Koliko znam danas biramo samo ministra finansija, a o rekonstrukciji za sada nije bilo reči na nivou stranaka koje čine većinu u parlamentu”, navela je Gojković.

Na dodatno pitanje znači li to da neće biti ministarka u Vladi, Maja Gojković je rekla: “Danas sam predsednik parlamenta, sutra videćemo”.

Pošto Brnabić pred poslanicima obrazloži svoj predlog počeće rasprava, koja bi mogla da potraje i dva dana.

Posle završetka rasprave poslanici će glasati, a da bi ministar bio izabran potrebno je da dobije većinu glasova od ukupnog broja narodnih poslanika.

Mandat novog ministra počinje polaganjem zakletve.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Malog preporučuje uspeh u rešavanju finansijskih problema u Beogradu

Izvor: Večernje novosti, 28.Maj.2018

Siniša Mali je za ministra predložen umesto Dušana Vujovića koji je ostavku obrazložio ličnim i porodičnim razlozima Skupština Srbije počela je danas sednicu na čijem dnevnom redu je izbor Siniše Malog za ministra finansija.Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poslanicima...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.