Brnabić: Jeste uspeli – niste; Jesmo se izborili – jesmo VIDEO

Izvor: B92, 05.Sep.2023, 14:24

Brnabić: Jeste uspeli – niste; Jesmo se izborili – jesmo VIDEO

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Skupštini da nije ni sumnjala da će rebalans biti usvojen.

Kako je kazala, nije ni sumnjala uprkos celodnevnoj opstrukciji dela opozicije koja je u više navrata prelazila granice pristojnosti, ponajviše kada su poslanici opozicije puštali muziku i unosili se u lice poslaniku koji je pričao kako je lečio svoje dete od raka.

"Poštovani građani Srbije, dragi narode, uvaženi poslanici, nisam ni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sumnjala da ćemo se izboriti. Dakle, idemo na rebalans – biće od prvog oktobra dfodatno

povećanje penzija od 5.5% i isplatićemo obećano povećanje plata od 5.5% za više od 208.000 zaposlenih u javnoj upravi, obrazovanju prosveti, kao i medicinskim sestrama i tehničarima i negovateljima u ustanovma socijalne zaštite. Isplatićemo do kraja septembra 10.000 dinara pomoći svakom detetu do 16 godina, čiji se staratelj prijavio", kazala je i dodala:

"Do sad se prijavilo 947.000 porodica, dakle toliko dece će dobiti pomoć zato što smo mi istrajali, zato što smo se mi izborili i zato što se mi nismo povukli i nikada se nećemo povući. Zahvaljujući ovom rebalansu budžeta, dupliraćemo subvencije za naše poljoprivrednike. I to smo svi mi zajedno uradili, ne samo

poslanici koji se bore ovde nego i svi naši građani koji se svaki dan bore sa nama".

Kako je rekla izborili su se za dodatnih 3,9 milijardi dinara za lečenje dece i odraslih od rethih bolesti u zemlji i inostranstvu.

"To smo počeli 2014. godine, kada je premijer bio Aleksandar Vučić, a borićemo se da iz godine u godinu taj budćet bude još veći. Istrajali smo i zato će biti i obilaznice oko Kragujevca, zbog ovog rebalansa biće i dodatnh 23 milijarde dinara za kapitalne investicije", izjavila je premijerka Srbije.

Ona je zaključila raspravu pitanjem opoziciji da li je uspela da blokira rad skupštine.

"Jeste uspeli da blokirate rad skupštine? Niste uspoeli i nećete uspeti! Jesmo uspeli da se izguramo rebalans budžeta? Jesmo uspeli da se izborimo za majke sa decom? Jesmo uspeli da se izborimo za penzionere? Jesmo uspeli da se izborimo za poljoprivrednike? Jesmo! I idemo dalje! Živela Srbija", završila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.