Brnabić: Italija jedan od najvažnijih partnera Srbije

Izvor: RTS, 22.Okt.2018, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Italija jedan od najvažnijih partnera Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ministarkom odbrane Republike Italije Elizabetom Trentom o daljem jačanju odnosa dve zemlje, evropskim integracijama Srbije, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu.
Ana Brnabić ocenila je da je Italija jedan od najvažnijih partnera Srbije i da je dobre odnose na svim poljima neophodno dalje graditi i razvijati.

Ona je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izrazila zahvalnost na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju nam Italija pruža na evropskom putu i istakla da Srbija ozbiljno pristupa sprovođenju reformi neophodnih za članstvo u Evropskoj uniji.
Sagovornice su se saglasile da su mir i stabilnost od ključnog značaja, kao i da je potrebno nastaviti dijalog Beograda i Prištine kako bi se došlo do kompromisnog rešenja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.
Trenta je istakla da je misija Kfora-a važna i da će, pod komandom italijanskog generala, nastaviti da radi na očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji.
Brnabićeva je navela da će sledeća godina biti veoma važna za odnose dve zemlje jer će obeležiti dva velika jubileja: 140 godina diplomatskih odnosa i deset godina strateškog partnerstva. Premijerka je predložila da konkretan doprinos jačanju partnerstva bude zajednička sednica dve vlade u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ana Brnabić sa italijanskom ministarkom o bilateralnim odnosima, Kosovu i putu Srbije ka EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Okt.2018

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministarkom odbrane Italije Elizabetom Trentom o daljem jačanju biletaralnih odnosa, evropskim integracijama Srbije, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu...Navodeći da je Italija jedan od najvažnijih partnera Srbije, premijerka...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Brnabić: Italija jedan od najvažnijih partnera Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2018

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ministarkom odbrane Republike Italije Elizabetom Trentom o daljem jačanju odnosa dve zemlje, evropskim integracijama Srbije, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu...Ana Brnabić ocenila je da je Italija jedan od najvažnijih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.