Brnabić: Infrastrukturni radovi u revitalizaciji Ovčarsko - kablarske klisure

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2021, 15:47

Brnabić: Infrastrukturni radovi u revitalizaciji Ovčarsko - kablarske klisure

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila je danas Ovčar Banju, gde se realizuje više projekata koje finansira država.

Infrastrukturni radovi i revitalizacija Ovčarsko - kablarske klisure jedan su od prioriteta vlade u oblasti turizma, a samo u Ovčar Banju je u prethodnoj godini uloženo više od 70 milona dinara.

Premijerka Brnabić posetila je novoizgrađeni amfiteatar i radove na trgu i Prirodnjačkom muzeju, kao i manastir Blagoveštenje i renovirane železničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stanice Ovčar Banja na pruzi Požega-Čačak-Kraljevo-Stalać i u 2022. godini najavila ulaganje od 500 miliona dinara za nastavak projekata.

Premijerka je istakla da su realizovani projekti rezultat zajedničkog rada različitih ministarstava i lokalne samouprave, kao i da je u Ovčarsko-kablarsku klisuru u prethodnoj godini uloženo 185 miliona dinara.

"Napravili smo međuresornu radnu grupu i ovako izgleda kada zajedno rade različita ministarstva u okviru Vlade, javna preduzeća, lokalna samouprava i sve institucije u okviru lokalne samouprave. Mi smo u 2021. godini realizovali projekte u vrednosti od 185 miliona dinara u Ovčarsko -kablarskoj klisuri. Završili smo amfitetatar u Ovčar Banji, uređenje pristaništa na jezeru Međuvršje, Železničku stanicu Ovčar Banja, pristupne saobraćajnice do Kablara, parking kod manastira Blagoveštenje", rekla je Brnabić.

Ona je najavila i značajna ulaganja u ovaj predeo izuzetnih odlika i u narednoj godini.

"U 2022. godini smo budžetirali 500 miliona dinara da nastavimo projekte. Do kraja godine treba da završimo Prirodnjački muzej u Ovčar Banji i parking. Kapitalna investicija u 2022. godini je svakako izgradnja RH centra u Banji i izmuljavanje jezera Međuvršje, što je čak 40 miliona evra, to je projekat koji će trajati dve ili tri godine i izuzetno je važan za zaštitu životne sredine. Zatim, vodovod i kanalizacija, stakleni vidikovac na Kablaru, prvi i jedini takve vrste u Republici Srbiji, kompletan put do Kablara", kazala je Brnabić.

Dodala je i da je slična međuresorna radna grupa formirana i za jug Srbije, za Koršumliju, Lebane, Medveđu i Leskovac, kako bi se i taj predeo izuzetnih odlika vratio na turističku mapu Srbije.

Ona je takođe naglasila da je izgradnja autoputa do Požege i revitalizacija Ovčarsko-Kablarske klisure zapravo jedinstven projekat, koji je planski rađen paralelno.

"Paralelno sa izgradnjom autoputa moramo da uradimo nešto za Ovčarsko-kablarsku klisuru, to je predeo izuzetnih odlika, prirodno bogatstvo prvog reda Republike Srbije. Autoput će nam omogućiti potpuno izmeštanje saobraćaja iz klisure. Želeli smo da te dve stvari radimo paralelno. Da kada budemo pustili u saobraćaj autoput, pokažemo šta smo sve uradili i u klisuru", zaključila je premijerka.

Ona je Ovčar Banju posetila sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem i direktorom TO Čačak Vojinom Jakovljevićem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ana Brnabić posetila Ovčar Banju i najavila nova ulaganja

Izvor: RTS, 29.Nov.2021

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila je Ovčar Banju, novoizgrađeni amfiteatar i radove na trgu i Prirodnjačkom muzeju, kao i manastir Blagoveštenje i renoviranu železničku stanicu Ovčar Banja na pruzi Požega-Čačak-Kraljevo-Stalać. Najavila je ulaganje od 500 miliona dinara...

Nastavak na RTS...

Brnabić posetila Ovčar banju

Izvor: Beta Video, 29.Nov.2021

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila je danas Ovčar banju. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.