Brnabić: I ovog puta smo na zahtev predsednika izašli u susret opoziciji ali oni NE POŠTUJU svoje ustavne obaveze

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 12:58

Brnabić: I ovog puta smo na zahtev predsednika izašli u susret opoziciji ali oni NE POŠTUJU svoje ustavne obaveze

Ana Brnabić će pokušati da uspostavi dijalog sa opozicijom u Narodnoj skupštini, ukoliko dobije poverenje poslanika i bude izabrana na tu funkciju.

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da će na novoj funkciji predsednice Narodne skupštine pokušati da uspostavi dijalog i smanji tenziju u društvu.

- Mislim da jedna uspešna, jaka, stabilna zemlja mora da ima jako ozbiljnu i odgovornu vlast, ali mora da ima i ozbiljnu i odgovornu opoziciju. Ovde >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imate opoziciju čiji je cilj samo da kreira haos, da pravi destabilizaciju, stalno pokušava da pomeri neke granice, a ne da razgovara o rešenjima i da ima dijalog - rekla je Ana Brnabić.

Dodala je da se, nažalost, ne seća kada je održana jedna normalna sednica parlamenta u kojoj se debatovalo. 

- Svega što mogu da se setim u poslednje vreme, to je vuvuzela, pištanja, haosa, performansa. Narod od parlamenta i svojih predstavnika, poslanika, očekuje razgovor o zakonima i temama važnim za sve građane - ukazala je Brnabić.

Navela je da kada vlast predlaže neki zakon, opozicija, ukoliko se ne slaže sa tim, treba da iznese alternativne predloge i da ta rešenja obrazloži i kaže zašto su ona najbolja za građane.

 - Jednom sam se vratila sa sastanaka u Velikoj Britaniji, tamo je u tom trenutku vlada predložila plan reforme energetskog sektora, opozicija je predložila drugi plan. I onda su oni razgovarali u parlamentu o ta dva plana, zašto nešto ne bi funkcionisalo u ovom, ali bi funkcionisalo u drugom planu. Mi to, nažalost, do sada nismo videli u našem parlamentu - rekla je Brnabić.

Kako je navela, nema racionalnog objašnjenja zašto su predstavnici opozicije položili zakletvu u holu Skupštine Srbije.

Brnabić je istakla da je neupitno da su parlamentarni izbori bili fer i pošteni.

- Niko to nije dovodi u pitanje, osim njih, da bi pravili haos. I imamo konstitutivnu sednicu, oni izađu, prvo prave haos, nije mogla ni da se održi bilo kakva normalna debata. Pište i vrište dok predsedava jedan od naših najuglednijih naučnika, profesor Stojan Radenović - rekla je Brnabić.

 Prema njenim rečima, opozicija je pokazala da ne poštuje svoje ustavne obaveze time što nije došla na konsultacije kod predsednika Srbije.

- Oni su pokazali da ne poštuju ni svoje ustavne obaveze da dođu na konsultacije kod predsednika Republike, nakon održanih izbora, koji su bili neupitni i gde su oni prihvatili svoje mandate. Oni nisu došli, nisu se pojavili na konsultacijama kod predsednika Republike. I tako svaki put, vi pružite ruku, oni vas pljunu -  rekla je Brnabić.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.