Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2017, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Glavni prioriteti Vlade digitalizacija i obrazovanje

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su glavni prioriteti Vlade digitalizacija i obrazovanje i da je važno napraviti iskorak u tim oblastima.

"Ako Vlada Srbije ne napravi iskorak u tome, izgubićemo vreme koje neće biti nadoknadivo i izgubićemo trku u konkurentnosti sa svetom", kazala je Brnabićeva na skupu "Industrijska politika u digitalizacija u Srbiji" u Beogradu.

Ona je istakla da je velika odgovornost da se iskoriste svi potencijali koje Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ima, a to su mladi obrazovani ljudi i fakulteti, kao i IT sektor koji raste 10 odsto godišnje, a proizvodnja softvera 20 odsto.

Ocenila je da će to pomoći Srbiji da izađe iz ekonomije zasnovane na investicijama ka ekonomskom razvoju zasnovanom na inovacijama, što će Srbiju pridružiti naprednim državama.

Brnabićeva je istakla i da je za Srbiju važna puna primena Zakona o opštem upravnom postupku koji predviđa da građani više ne budu kuriri države već da država bude servis građana.

Navela je da je potrebno da se veliki broj zakona usaglasi sa Zakonom o opštem upravnom postupku i formira baza podataka kako bi Srbija dobila modernu i elektronsku upravu.

Ambasador Nemačke Aksel Ditman je rekao da su odlične mogućnosti da Nemačka i Srbija sarađuju u industrijskoj politici i digitalizaciji.

"Preduslov za to su obrazovani mladi ljudi, što je važno za unapređenje IT sektora koji se ubzano razvija", kazao je Ditman.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Napraviti iskorak u digitalizaciji ili gubimo trku

Izvor: N1 televizija, 20.Sep.2017

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da su glavni prioriteti Vlade digitalizacija i obrazovanje i da je važno napraviti iskorak u tim oblastima..."Ako Vlada Srbije ne napravi iskorak u tome, izgubićemo vreme koje neće biti nadoknadivo i izgubićemo trku u konkurentnosti sa svetom", kazala je...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.