Brnabić: Da li to Junajted grupa utiče na sudstvo u Srbiji?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2019, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Da li to Junajted grupa utiče na sudstvo u Srbiji?

Premijerka Ana Brnabić reagovala je večeras povodom saopštenja Junajted grupe da je Privredni sud bez valjanog pravnog osnova omogućio uvid u poslovne podatke te grupe pitanjem da li to jedna medijska grupa preuzima ulogu suda i istovremeno vrši uticaj na sudstvo u Srbiji.

Junajted grupa, u čijem sastavu je i N1, ranije danas je saopštila da je Privredni sud u Beogradu "bez pravno valjanog osnova" omogućio konkurentskim firmama GSS, koja je u vlasništvu Telekoma Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i kompaniji Euro World Network uvid u poverljive poslovne informacije i tajne članica Junajted grupe - SBB i City medija.

"Šta bi bilo da ovo radi neko drugi? Da sami određuju šta je "pravno valjani osnov"," upitala je premijerka na Tviteru.

Brnabić je zapitala da li to znači da nam ne trebaju sud i sudije.

"Jel ovo jedna medijska grupa koristi svoj medijski uticaj da komentariše sudske odluke i tako najdirektnije vrši uticaj na sudstvo u Srbiji?", napisala je Brnabić na svom Tviter nalogu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.