Brnabić: Čestitamo Dan osoba sa invaliditetom, obavezujemo se da ćemo još više zajednički raditi

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2023, 14:46

Brnabić: Čestitamo Dan osoba sa invaliditetom, obavezujemo se da ćemo još više zajednički raditi

Premijerka Brnabić je navela da je unapređen položaj osobama sa invaliditetom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom da su u poslednjih nekoliko godina u saradnji sa udruženjima osoba sa invaliditetom sproveli mnogo važnih projekata. Ona je navela da je time unapređen položaj osobama sa invaliditetom.

-  U poslednjih par godina, Vlada Republike Srbije u saradnji sa različitim udruženjima osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa invaliditetom sprovela je mnogo važnih projekta koji su unapredili položaj i pristupačnost osobama sa invaliditetom. Digitalna rešenja poput aplikacije SOS za gluve, udžbenika na srpskom znakovnom jeziku i elektronskog izdavanja parking nalepnice, kao i postavljanje više od 100 rampi u više od 40 jedinica lokalnih samouprava, zvučne signalizacije na semaforima i izgradnje inkluzivnih igrališta, samo su neke od inicijativa koje rešavaju goruće potrebe osoba sa invaliditetom - napisala je ona na Instagram nalogu.

A post shared by Prime Minister Ana Brnabić (@anabrnabic)

Ona je čestitala Dan osoba sa invaliditetom i obećala da će nastaviti zajednički da rade.

- Čestitamo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom i obavezujemo se da ćemo još više i brže nastaviti zajednički da radimo. Uspeh naše zemlje zavisi od talenata i veština svih naših građana, a naša posebnost i različitost: to su izvori naše snage, a ne slabosti - zaključila je Brnabić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.