Brnabić: Aranđelovac i Topola imaće bolju odbranu od grada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2021, 14:36

Brnabić: Aranđelovac i Topola imaće bolju odbranu od grada

Predsednica Vlade Ana Brnabić posetila je danas radarski centar Republičkog hifrometeorološkog zavoda Srbije na Bukulji povodom završetka prve faze izgradnjen automatizovanih protivgradnih stanica.

Kako je navela, završena je prva fazu sa 44 stanice od 104 koje su planirane, uloženo je 156 miliona diinara, a ostaje još da se do kraja godien završi druga faza sa 60 stanica, da se uloži još 246 miliona dinara i onda će radarski centar Bukulja biti kompletno automatizovan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Do kraja godine radarski centar će pružati zaštitu u prečniku od 90 kilometara i 2.370 hektara, rekla je premijerka.

Dodala je kako joj niko od poljoprivrednika iz ovog kraja nakon katastrofalnog grada iz 2017. godine nije verovao kada je obećala da će biti izgrađen ovakav sistem, a da je danas došla da isprati radove i da kaže poljoprivrednicima u Topoli i u Aranđelovcu i u okolini da je vlada ispunila obećanje iz 2017.

"Do kraja godine imaćemo kompletno automatizovanu protivgradnu zaštitu i moći ćemo mnogo bolje da se branimo i mi nismo kao svi ostali koji su samo obećavali i pričali prazne priče. Nastavljamo dalje s radarskim centrima”, kazala je Brnabićeva.

Protivgradne stanice su potpuno automatizovane, bez potrebe za strelcima, jer se njima upravlja iz radarskog centra i proizvod su domaće tehlonogije, rekao je direktor RHMZ-a Jugoslav Nikolić.

Softver za ovaj sistem napravilo je preduzeće Informatika iz Beograda,a lansere i ostatak sistema za ispaljivanje raketa Trajal iz Kruševca.

Sve stanice imaju autonomno napajamnje energijom preko solarinh ćelija i lansere sap o 12 raketa, tako da je njihova efikasnost dejstva mnogo veća, naveo je Nikolić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabićeva: Aranđelovac i Topola imaće bolju odbranu od grada

Izvor: RTS, 08.Mar.2021

Premijerka Ana Brnabić posetila je, povodom završetka prve faze izgradnje automatizovanih protivgradnih stanica, radarski centar Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije na Bukulji. Radarski centar će pružati zaštitu u prečniku od 90 kilometara, na površini od 2.370 hektara. Premijerka...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.