Brnabić: Ako treba i restriktivnije mere; nabavili smo 480 respiratora

Izvor: B92, 29.Mar.2020, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Ako treba i restriktivnije mere; nabavili smo 480 respiratora

Premijerka Srbije najavila je danas da ako bude bilo potrebe biće uvedene još strože mere.

Premijerka Ana Brnabić večeras je ponovo apelovala na građane da ostanu kod kuće i budu disciplinovani, i najavila da će ako bude potrebno biti uvedene još rigoroznije mere.

"Država je do sada dala svu moguću podrsku ali na građanima je da li ćemo borbu sa korona virusom da dobijemo ili ne", istakla je Brnabić na tv Pink.

Ona je rekla da je Srbija u četvroj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedelji i jos je na nogama, ali da ako bude kao juče , takav dan ćemo platiti.

Upozorila je i da ulazimo u najteži period.

Ona je rekla da od danas radi laboratorija u Batajnici, a priprema se i veterinarski institut u Kraljevu, koji će raditi testove za kovid 19 kako bi se raasteretio Torlak.

Navela je i da Srbija po glavi stanovnika ima respiratora više nego mnogo razvijenije zemlje, a da je jutros dobila mejl da smo uspeli da nabavimo još 480 respiratora.

Ona je istakla i da su bolnice dobro opremljene, da ima dovljno testova, kao i da su povećani kapaciteti.

Navela je i da je obebeđeno preko apoteka devet miliona maski za građane.

Ponovila je da će penzije biti isplaćivane u celini 10. u mesecu, a da će 10. aprila biti isplaćena i jednokratna pomoć od 4.000 dinara.

Poruičila je da svi koji ostaju kod kuće pomnažu lekarima koji rade danonoćno, da je to solidarnost i da im time daju šansu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.