Izvor: Nezavisne Novine, 05.Dec.2017, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brižit Makron kumovala prvoj pandi rođenoj u Francuskoj

Prva panda koja je pre četiri meseca došla na svet u Francuskoj dobila je ime, a izabrali su joj ga kineski zvaničnici i prva dama Francuske Brižit Makron.

Pandu su nazvali Juang Meng, što na kineskom znači "ostvarenje snova".

Svečanost je održana u pariskom zoološkom vrtu Boval.

"Panda je svojevrsna veza između dvije zemlje koje dijele puno toga. Rođena je ovdje, iako potiče iz druge zemlje. Energičan je i snažan plod kinesko-francuskog prijateljstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i produktivnog dijaloga naša dva naroda koji već dugo vode računa jedan o drugome, slušaju i međusobno se razumiju", rekla je Makron u svom prvom službenom govoru otkad je njen suprug Emanuel postao predsjednik Francuske.

U skladu s tradicijom Kina zadržava pravo da imenuje pandu rođenu u inostranstvu, a Brižit Makron, njena kuma, službeno je objavila ime.

Svečanosti je prisustvovalo više od stotinu novinara.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.