Britanski prosvetari savetuju roditelje: Pričajte sa decom

Izvor: Blic, 14.Sep.2013, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski prosvetari savetuju roditelje: Pričajte sa decom

Britanski prosvetari pozvali su roditelje da više vremena posvete razgovoru sa decom i da im čitaju priče pred spavanje.

Prosvetni radnici širom Velike Britanije deliće u školama letke u kojima se očevima i majkama objašnjava važnost redovne komunikacije sa njihovom decom kako bi ona od najranijeg uzrasta naučila i razvila veštinu govora i slušanja.

Akcija, koju je pokrenulo britansko Nacionalno udruženje direktora škola, ima za cilj da roditeljima ukaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na značaj ovih veština za buduće obrazovanje dece.

Direktori škola, naime, upozoravaju da je sve više dece koja ne umeju pravilno da govore i slušaju tokom nastave zbog nedostatka komunikacije u kući.

- Poklonite pažnju svojoj deci. Ne proveravajte mobilne telefone dok se ona obraćaju vama. Ugasite televizore i laptopove! Porazgovarajte s njima ili im ispričajte priču pred spavanje - njihov je savet roditeljima.

Oni, takođe, apeluju na roditelje da budu strpljivi sa decom, da im postavljaju pitanja, razgovaraju sa njima i da, kad god je to moguće, imaju zajednički, porodični ručak.

- Svi znamo kako mobilni telefoni umeju da nam odvuku pažnju kada smo sa decom. To je deo modernog života. Ali u našem letku mi podsećamo roditelje koliko je važno da nađu vreme da pažljivo saslušaju svoje dete. To je neophodno kako bi deca naučila pravilno da govore i slušaju - rekao je jedan od pokretača akcije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Apel roditeljima: Pričajte sa decom

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2013

Britanski prosvetari pozvali su roditelje da više vremena posvete razgovoru sa decom i da im čitaju priče pred spavanje.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.