Britanski princ prvi put o skandalu sa Epstajnom VIDEO

Izvor: B92, 16.Nov.2019, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski princ prvi put o skandalu sa Epstajnom VIDEO

Princ Endrju, upleten u slučaj Epstajn, rekao je da se ne seća da se susreo sa ženom koja ga optužuje da je seksualno zlostavljao dok je bila maloletna.

"Ne sećam se da sam tu ženu ikad sreo", rekao je drugi sin kraljice Elizabete II o Virdžiniji Roberts, navodi se u isečku razgovora koji će BBC2 objaviti u večeras.

Na ponovljeno pitanje da li se uopšte seća te žene, princ Endrju je rekao: "Ne".

On je ipak dodao da svaki dan žali zbog toga što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se družio sa Epstajnom i posle njegovog izlaska iz zatvora 2010. gde je služio kaznu zbog podvođenja jedne maloletnice na Floridi.

Virdžinia Roberts je rekla da je bila prisiljena na polni odnos s princom u Londonu 2001. kada je imala 17 godina i kao i u Njujorku i na privatnom ostrvu na Karibima.

Princ "dobro zna šta je učinio i nadam se da će biti pošten", rekla je novinarima nakon saslušanja krajem avgusta u Njujorku, gde je američki sud saslušao još 15 tužiteljki, nakon čega je sudski progon Epstajna obustavljen zbog njegove smrti.

Epstajn, koji je ove godine optužen za seksualno zlostavljanje maloletnica u dužem periodu, navodno je izvršio samoubistvo u avgustu u zatvoru u Njujorku.

Navodne veze milijardera Džefrija Epstajna sa princom Endrjuom doveli su do toga da Bakingemska palata izda nekoliko iznenadnih saopštenja u poslednje vreme. Palata negira da je princ imao odnose sa 17-godišnjom devojkom i da je išta znao o Epstajnovim zločinima koji se odnose na podvođenje maloletnica.

Princ Endru se pojavljuje da snimku koji potiče iz 2010. godine. Na njemu je zabeleženo kako Epstajn izlazi iz svoje vile u Njujorku, a na vratima stoji princ.

Snimak je napravljen dve godine nakon što je Epstajn osuđen zbog odnosa sa maloletnicama, a oni koji su bliski princu navode da je on navodno u Ameriku otišao kako bi rekao Epstajnu da ne mogu više da budu prijatelji.

Epstajn je uhapšen letos i izvršio je samoubistvo u zatvoru na Menhetnu. Oko njegove smrti vodi se mnoštvo polemika, pa tako mnogi sumnjaju u zvaničnu verziju o samoubistvu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Britanski princ prvi put o skandalu sa Epstajnom

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Nov.2019, 01:06

LONDON - Princ Endrju, upleten u slučaj Epstajn, rekao je da se ne sjeća da se susreo sa ženom koja ga optužuje da je seksualno zlostavljao dok je bila maloljetna.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.