Britanski naučnici o vakcini...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2020, 16:08

Britanski naučnici o vakcini...

Dvojica uglednih britanskih naučnika, oba sa titulom ser, različito su procenili vremenske mogućnosti kada bi se moglo doći do vakcine za Kovid-19.

Ser Džon Bel, profesor na uglednom Oksfordskom univerzitetu, izjavio je da bi na jesen mogla biti spremna vakcina protiv korona virusa, izveštava britanski Dejli Mejl.

Profesor Bel je rekao da bi testiranja mogla biti završena do sredine avgusta, ali je upozorio da će pravi izazov biti proizvodnja više milijardi doza >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vakcine.

Britanski profesor je otkrio da su na prestižnom Oksfordu ove nedelje već počela testiranja na ljudima.

S druge strane, ugledni britanski naučnik Ser Patrik Valans izjavio je da vakcina još nije "na vidiku", iako je farmaceutska industrija napredovala u rešavanju izazova koje je donela epidemija.

Uprkos kontradiktornim izjavama, britanska vlada je juče imenovala krizni štab za pomoć naučnicima koji rade na spasonosnoj vakcini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.