Britanski ministar uporedio Putina s Hitlerom: Ponovo će narediti napad

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 13:23

Britanski ministar uporedio Putina s Hitlerom: Ponovo će narediti napad

Britanski ministar odbrane Grant Šaps upozorio je da bi Putin mogao da naredi još jedan napad nervnim agensom Novičok, prenosi Independent.

Šaps je, zajedno sa brojnim zapadnim liderima, okrivio Kremlj za nedavnu smrt ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, koji je umro u arktičkoj kaznenoj koloniji 16. februara.

Putina je uporedio sa pretnjom koju je nekada predstavljao Adolf Hitler.

"Putinove ruke su umrljane krvlju. Navaljni nije trebalo da završi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u zatvoru, njegov zločin je bio suprotstavljanje autokratskom, a sada diktatorskom Putinu, koji ima dugu istoriju napada na svoje protivnike. Svet ne sme da se pokoleba pred takvim vođstvom jer znamo šta će se dogoditi - sve će završiti u haosu kao u prošlom veku," rekao je Šaps.

Navaljni je dobio medicinsku pomoć 2020. kada je otrovan Novičokom, istim smrtonosnim agentom kojim je Putinova špijunska agencija GRU 2018. napala bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju u Solsberiju.

Iako su Skripalovi preživeli, Davn Sturges umrla je nakon što je došla u kontakt sa otrovom iz odbačene bočice parfema.

Označavajući Putina despotskim liderom koji je izgubio svaki privid legitimiteta, ministar odbrane je upozorio da bi Putin ponovo mogao da se pretvori u otrov.

"Uvek pratimo i trudimo se da te stvari sprečimo, ali mislim da on ima nameru? Videli ste šta se dogodilo u Solsberiju," zaključio je Šaps.

Putin je ranije negirao bilo kakvu umešanost u napade, a upozorenje ministra odbrane dolazi na dve godine od ruske invazije na Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"NAREDIĆE NOVI NAPAD NOVIČOKOM NA NAŠIM ULICAMA!" Britanski ministar odbrane uporedio Putina s Hitlerom

Izvor: Blic, 26.Feb.2024, 09:13

Britanski ministar odbrane Grant Šaps izjavio je da bi “Vladimir Putin mogao da naredi još jedan napad nervnim agensom novičokom u Velikoj Britaniji”, piše “Independent”.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.