Britanski karantin za Špance

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2020, 23:42

Britanski karantin za Špance

Svi putnici iz Španije koji doputuju u Škotsku moraće od noćas u ponoć u karantin, objavila je danas Vlada Škotske, navodeći da tu odluku potvrditi i vlada Ujedinjene Kraljevine, na šta je Madrid reagirao izjavom da je Španija sigurna zemlja, objavila je agencija Rojters, navodeći da je kasnije istu odluku najavila i vlada Severne Irske.

"Španija će biti skinuta s liste zemalja iz kojih nije propisan karantin i to zbog povećanog broja zaraženih korona virusom poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nekoliko dana", saopštila je škotska vlada.

Ta mera naneće veliki udarac i španskom turizmu koji pokušava da spasi deo sezone nakon što je taj sektor pretrpeo velike gubitke zbog mera izolacije koje su zbog pandemije primenjene ranije ove godine.

Mera će i teško pogoditi vazduhoplovne kompanije i putničke agencije koje pokušavaju da opstanu na tržištu, mukotrpno se trudeći da privuku klijente.

Škotska vlada dodaje da je takvu odluka donela i vlada Ujedinjenog Kraljevstva (UK) i da se ona, u cilju sprečavanja širenja korona virusa, primenjuje na putnike koji iz Španije dolaze u Severnu Irsku, Vels i Englesku.

Britanska vlada objaviće tu odluku koja stupa na snagu nakon ponoći, izvestio je večeras list Sandej Tajms (Sunday Times).

"Drugi talas kovida-19 podstakao je donošenje odluke da se Španija isključi s liste sigurnih zemalja", napisao je urednik lista Tim Šipman, prenosi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.