Britanska obaveštajna služba: Rusi su u centru Bahmuta, ugrožena zapadna linija

Izvor: B92, 07.Apr.2023, 20:07

Britanska obaveštajna služba: Rusi su u centru Bahmuta, ugrožena zapadna linija

Britanska obaveštajna služba je saopštila da su Rusi "najverovatnije" zauzeli centar Bahmuta i da su sada rute snadbevanja ukrajinskih snaga na zapadu ugrožene.

Istočni grad je jedno od poslednjih urbanih oblasti Donjecka koje je izdržalo upad Rusije. Sada uglavnom pretvoren u ruševine, centar grada je već mesecima žarište intenzivnih borbi.

"Ključna ukrajinska ruta 0506 za snabdevanje zapadno od grada verovatno je ozbiljno ugrožena", upozoravaju britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obaveštajci.

Ukrajinski vojni ekspert Vladislav Seleznjiov ranije je rekao da će snage morati da se povuku ako se dodatno ugrozi mogućnost da se dopremaju zalihe i ranjeni vojnici.

"Situacija je teška, neprijatelj koncentriše maksimalne napore da zauzme Bahmut. Međutim, Ukrajina trpi ozbiljne gubitke i ne postiže strateški uspeh“, rekao je portparol Istočne vojne komande Sergej Čerevatij za Rojters.

Ranije ove nedelje, Čerevatiji je odbacio tvrdnje Kremlja da je podigao rusku zastavu iznad jedne od administrativnih zgrada Bahmuta.

"Podigli su zastavu nad nekakvim toaletom. Zakačili su ga za ko zna šta, okačili svoju krpu i rekli da su zauzeli grad. Pa dobro, neka misle da su ga uzeli“, rekao je Rojtersu telefonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.