Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska Vlada "puca" pre izbora?

Jedan član liberalnih demokrata podneo je ostavku u britanskoj vladi zbog teškoća u radu s konzervativcima, što, kako danas ocenjuje Frans pres, pokazuje teškoće u vladajućoj koaliciji, šest meseci uoči izbora.

U britanskoj vladi je više ministara i državnih sekretara iz redova liberalnih demokrata, ali torijevci imaju većinu ključnih mesta, počev od mesta premijera na kojem je Dejvid Kameron.

Norman Bejker, državni sekretar za sprečavanje delikvencije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << podneo je juče ostavku i o tome pismom obavestio potpredsednika vlade Nika Klega, lidera liberalnih demokrata, u kojem navodi teškoće u radu.

"Moram mnogo više da radim da bi stvari bile obavljene", objašnjava Bejker u intervjuu Indipendentu, a svoj rad s ministarkom Terezom Mej opisuje kao pravu borbu.

"Smatraju da je reč o konzervativnom ministarstvu u konzervativnoj vladi, dok je, po meni, reč o koalicionom ministarstvu u koalicionoj vladi", dodao je Bejker.

Britanski dnevnik ocenjuje da ta izjava ilustruje "sve veće pogoršanje odnosa u koaliciji kako se bliže izbori", planirani za maj 2015. godine.

Prema poslednjim anketama, opozicioni laburisti bi mogli da pobede na

parlamentarnim izborima.

Do ove ostavke je došlo nakon neslaganja Bejkera i zvaničnika iz redova konzervativaca o kažnjavanju toksikomana. Bejker je zatražio da se razmotre kazne u svetlu izveštaja koji je pokazao neefikasnost postojećih sankcija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.