Britanka osuđena na smrt zbog šverca kokaina

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jan.2013, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanka osuđena na smrt zbog šverca kokaina

Sud u Indoneziji izrekao je smrtnu presudu 56-ogodišnjoj Britanki koja je na Bali pokušala da prokrijumčarili kokain vredan 2,5 miliona dolara.

Lindsi Džun Sandiford plakala je kada su joj sudije izrekle presudu i odbila je da razgovara sa novinarima kada se vraćala u zatvor. Na sudu je rekla da ju je na šverc kokaina naterala banda koja je pretila da će joj povrediti decu. Poput mnogih azijskih zemalja, Indonezija ima veoma stroge zakone o drogama i većina stranaca koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u njoj čekaju na izvršenje smrtne kazne osuđeni su zbog prestupa povezanih sa drogom.

Advokat Sandifordove kaže da će se ona žaliti na presudu. Žalbeni postupci traju po nekoliko godina. Osuđenici na smrt streljaju se u Indoneziji, a smrtna kazna je poslednji put izvršena 2008, kada je pogubljeno 10 lica.

Očekuje se presuda za naovodnog saučesnika Sandifordove, Britanca Džulijana Antonija Paundera, koja će biti izrečena danas. On je optužen da je primio drogu u Baliju. U vezi sa tim slučajem osuđeno je još dvoje državljana Britanije i jedan Indus, ali na zatvorske kazne.

Britanska ambasada saopštila je da je razgovarala sa Londonom o sledećem koraku u pravnoj pomoći Sandifordovoj, za koju je tužilaštvo tražilo 15 godina zatvora. U njenom saopštenju navodi se da se "Britanija i dalje oštro protivi smrtnoj kazni u svim okolnostima".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.