Britanija u Savetu bezbednosti UN usaglašava rezoluciju o Srebrenici

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jun.2015, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija u Savetu bezbednosti UN usaglašava rezoluciju o Srebrenici

Britanija sa partnerima u Savetu bezbednosti UN radi na usaglašavanju rezolucije povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici sa ciljem da se oda počast žrtvama i ohrabre dalji koraci ka pomirenju i boljoj budućnosti za Bosnu i Hercegovinu, saopštila je danas britanska ambasada u Beogradu.

U saopštenju se navodi da "Ujedinjeno Kraljevstvo predvodi proces izrade nacrta rezolucije Saveta bezbednosti UN kojom će biti obeležena dvadeseta godišnjica od genocida u Srebrenici" >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ali da se "tačan sadržaj rezolucije još uvek dogovara sa partnerima".

"Nadamo se da će se njom odati počast žrtvama genocida u Srebrenici i svima onima koji su patili na svim stranama u ratu, te da će ohrabriti dalje korake ka pomirenju i boljoj budućnosti za Bosnu i Hercegovinu. Ova godišnjica je, takođe, prilika za celu međunarodnu zajednicu da izvuče pouke iz jednog od najtužnijih trenutaka u istoriji UN i da naglasi našu odlučnost da se angažujemo na sprečavanju genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina", dodaje se u saopštenju.

Povezana vest:  http://www.novimagazin.rs/vesti/mediji-velika-britanija-priprema-rezoluciju-u-srebrenici

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.