Britanija traži srazmeran način da odgovori na pretnju Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2018, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija traži "srazmeran način" da odgovori na pretnju Rusije

Britanija traži "srazmeran način" da odgovori na pretnju koju predstavlja Rusija, izjavio je danas portparol britanske premijerke Tereze Mej, nakon što je penzionisani zvaničnik ruske vojske rekao da bi trovanje bivšeg kontrašpijuna moglo da pokrene novi svetski rat.

"Moramo da odgovorimo na proporcionalan način na ovakvo agresivno ponašanje sa ruske strane, i to i činimo", rekao je portparol premijerke, u odgovoru na pitanje da li postoji realan rizik od izazivanja rata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenosi Rojters.

Britanski novinski mediji su ranije danas preneli da je Evgenij Bužinski, general u penziji, rekao da bi posledice napada u Solzberiju mogle da izazovu "najnoviji rat u istoriji čovečanstva".

Inače, Britanija optužuje Rusiju za prošlomesečni napad nervnim agensom na bivšeg kontrašpijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku, u engleskom gradu Solzberiju, zbog čega je proterala 23 ruskih diplomata, dok Moskva poriče da je umešana u napad, a Londonu je uzvratila istom merom - proterivanjem britanskih diplomata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Britanija želi 'odgovarajući' odgovor za Rusiju na slučaj Skripalj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Apr.2018

Britanija traži "odgovarajući način" za odgovor na prijetnju koju predstavlja Rusija, rekao je portparol premijerke Therese May u utorak, nakon što je penzionisani oficir ruske armije rekao da trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skriplja može izazvati novi svjetski rat. "Mi moramo odgovoriti na odgovarajući...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.