Izvor: Southeast European Times, 09.Feb.2010, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija podržala nastojanja Bugarske za pridruživanje evrozoni

09/02/2010

LONDON, Velika Britanija -- Posle sastanka u ponedeljak (8. februara) sa britanskim kolegom Gordonom Braunom, bugarski premijer Bojko Borisov rekao je da Sofija može računati na potpunu podršku Londona u svojim naporima da se pridruži evrozoni i privuče britanske investicije u nekoliko sektora, uključujući energetiku i turizam. Dvojica zvaničnika takođe su razmotrili tekuću blokadu granice između Grčke i Bugarske od strane grčkih poljoprivrednika, kao i pristup >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << britanskom tržištu rada za Bugare. Trenutno bugarski radnici nemaju slobodan pristup tom tržištu.

Ranije tog dana Borisov je saopštio da će britanski investicioni fond uložiti oko 50 miliona evra u izgradnju fabrike koja pravi električne automobile, u blizini Stare Zagore. (BNR, Darik, BNT - 08/02/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.