Britanija plaća gojaznima da oslabe

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 30.Nov.2010, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija plaća gojaznima da oslabe

Ako pristanu da u školu idu pješice, gojazni učenici bi dobijali besplatne kupone za "Topšop" i bioskopske karte. Odrasli svih uzrasta za fizičku aktivnost, manji broj kilograma i druga nastojanja da poboljšaju zdravlje bili bi nagrađeni izvjesnom sumom novca.

Ovaj prijedlog je sadržan u "Bijeloj knjizi" o javnom zdravlju koju će danas prezentirati britanski ministar zdravlja Endrju Lensli, i zapravo je samo dio šire incijative da se građani "podsticajima usmjere na pravi izbor" >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << kada je riječ o zdravijem ponašanju.

Ministarstvo zdravlja još uvijek ne želi da otkrije sve aktivnosti na koje bi se to odnosilo, ali poznato je da su predviđene novčane nagrade za trudnice koje prestanu da puše, za tinejdžerke koje se vakcinišu protiv polno prenosivih bolesti, i za gojazne koji izgube kilograme.
 
Izvor:Blic

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.