Britanija ima veliki problem

Izvor: B92, 03.Okt.2021, 10:51

Britanija ima veliki problem

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je u subotu da je odlučan u nameri da donese "promene na bolje" nakon "Brexita".

"Nismo izdržali kovid da bismo se vratili na ono što je bilo ranije", izjavio je Džonson uoči početka godišnje konferencije Konzervativne stranke, koja počinje u nedjelju u Mančesteru.

Naglasivši da je njegova vlada održala obećanje iz kampanje i sprovela "Brexit" i da je osigurala masovno vakcinisanje protiv kovida 19, utvrdio je da želi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doneti "hrabre odluke" u onome što je ljudima bitno poput zapošljavanja, sigurnosti i klimatskih promena.

"Sve to pokazuje da držimo reč, a sada je vreme da odemo korak dalje, ne zato da se vratimo na ono što je bilo, nego i zato da bi u vreme oporavka doneli promene na bolje", dodao je.

Velika godišnja konferencija koja bi trebala da traje do srede, prva je nakon dve godine koja će se održati uživo i predstavlja prilika za Džonsona da se obrati svojim pristalicama. Njegov je govor je predviđen za sredu.

Džonson, koji je na vlast stigao 2019. pobedivši na parlamentarnim izborima uz obećanje da će "sprovesti Brexit", sada mora Britance uveriti u prednosti izlaska iz EU koje je toliko hvalio.

Trenutno je suočen s nekoliko kriza poput poskupljenja plina i nestašica u supermarketima i nestašice benzina zbog nedostatka vozača kamiona.

On ovu situaciju pripisuje ponovnom oživljavanju svetske ekonomije nakon pandemije i povećanoj potražnji zbog panične kupovine benzina.

Posledice pandemije pogoršao je i "Brexit".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Džonson: Nema više imigracije, Britanija u periodu prilagođavanja

Izvor: VOA, 03.Okt.2021

Britanski premijer Boris Džonson rekao je u nedelju da neće biti povratka na "nekontrolisanu imigraciju" da bi se rešile krize izazvane nestašicama goriva, gasa i pojedinih prehrambenih proizvoda i sugerisao da su problemi dio perioda prilagođavanja posle Bregzita.  Džonson je na početku konferencije...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.