Britanija: Hitna sednica zbog iranske zaplene tankera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2019, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija: Hitna sednica zbog iranske zaplene tankera

Britanska premijerka Tereza Mej predsedavaće hitnom sednicom na kojoj će se diskutovati o tome kako odgovoriti na iransku zaplenu tankera pod britanskom zastavom u Ormuskom moreuzu.

Na sastanku ministara bezbednosti i zvaničnika danas će se raspravljati o tome kako osigurati plovidbu u ovom osetljivom regionu, koji je od vitalnog značaja za svetsko snabdevanje naftom, prenosi AP.

Očekuje se i da će ministar spoljnih poslova Džeremi Hant izvestiti Parlament o zapleni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tankera "Stena Impero" u petak, u sada dobro čuvanoj iranskoj luci.

Britanija razmatra brojne opcije za pojačavanja pritiska na Iran, ali zvaničnici kažu da se vojne operacije trenutno ne razmatraju.

Britanija takođe traži diplomatsku i operativnu podršku od ključnih evropskih saveznika u nastojanju da zadrži Ormuski tesnac otvorenim za plovidbu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Hitna sjednica u Britaniji zbog iranske zapljene tankera

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jul.2019

LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej predsjedavaće hitnom sjednicom na kojoj će se diskutovati o tome kako odgovoriti na iransku zaplijenu tankera pod britanskom zastavom u Ormuskom moreuzu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.