Britancima zlato, tužan oproštaj Bolta

Izvor: Mondo, 12.Avg.2017, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britancima zlato, tužan oproštaj Bolta

Fenomenalni sprinter sa Jamajke zbog povrede nije završio svoju oproštajnu trku.

Štafeta Velike Britanije 4x100 metara osvojila je titulu svetskog prvaka pred svojom publikom u Londonu, nadmašivši konkurente iz SAD i Japana.

Britanci (Udža, Gemili, Talbot, Mičel-Blejk) trijumfovala je u vremenu nacionalnog rekorda - 37,47 sekundi.

Štafeta SAD (Rodžers, Getlin, Bejkon, Koulmen) zaostala je pet stotinki, dok su Japanci (Tada, Izuka, Kirju, Fudžimicu) >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zabeležili rezultat 38,04 i "komotno" osvojili bronzanu medalju ispred Kine, Francuske, Kanade i Turske.

Ipak, ova trka pamtiće se verovatno najviše po tužnom oproštaju Useina Bolta, koji je trčao poslednju izmenu za štafetu Jamajke.

Mekleod, Forte i Blejk stvorili su pretpostavke da se Bolt trka za jednu od medalja, međutim, njemu je posle šest-sedam koraka "otišla" zadnja loža! Svetski rekorder na 100 i 200 metara, ali i član najbrže štafete 4x100 svih vremena, pao je na stazu, dok su publika i učesnici trke sa nevericom posmatrali...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.