Britanci tvrde: Rusi su izgubili kod Bahmuta; Razočarani su

Izvor: B92, 25.Sep.2023, 20:01

Britanci tvrde: Rusi su izgubili kod Bahmuta; Razočarani su

Britansko Ministarstvo odbrane objavilo je informaciju o situaciji u Bahmutu. Reč je o dnevnim informacijama koje se prikupljaju preko obaveštajnih službenika.

Britanci tvrde da su Ukrajinci odbili sve ruske kontranapade na Bahmutu i ​​zadržali kontrolu nad oslobođenom teritorijom. "Tokom protekle nedelje, ruske snage su uložile napore da pokrenu lokalne kontranapade na ukrajinske snage koje napreduju u sektorima Orihiv i Bahmut."

"U obe oblasti, ukrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snage su pobedile ruske napade i zadržale kontrolu nad nedavno oslobođenom teritorijom", pišu Britanci.

"Komentari koje je objavila ruska vojna zajednica ukazuju na krajnje razočaranje među onima koji su bili uključeni u ove kontranapade, posebno u blizini Bahmuta, sa izveštajima o "loše osmišljenim" napredovanju, nedostatku artiljerijske podrške i velikim žrtvama", pišu Britanci.

Tokom proteklih devet meseci, ruske snage u Ukrajini pokazale su se sposobnim da izvode snažne odbrambene operacije. Međutim, oni i dalje pokazuju samo minimalne ofanzivne sposobnosti. Komandanti se bore da orkestriraju složene zajedničke operacije, koncentrišu dovoljno artiljerijske municije i održe visok moral i napadački duh, pišu Britanci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.