Britanci biraju radnu snagu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2020, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci biraju radnu snagu

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel izjavila je da Velika Britanija više neće primati niskokvalifikovanu radnu snagu.

Ona je dodala da će pored toga biti uvedeni strožiji uslovi za ljude koji žele da dođu da rade u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Patelova je za list "San" rekla da će "novi imigracioni sistem prekinuti dotok jeftine, niskokvalifikovane radne snage".

"Svi kvalifikovani radnici moraće da zarade pravo da rade u Velikoj Britaniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - moraće da znaju engleski jezik, da imaju ponudu firme koja će ih angažovati i ispune uslove za ponuđenu platu.", dodal je ministarka, preneo je portal B92.net.

Britanija je napustila EU krajem januara, ali tranzicioni period traje do 31. decembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Velika Britanija više neće uvoziti niskokvalificiranu radnu snagu

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Feb.2020

LONDON – Britanska ministrica unutarnjih poslova Priti Patel izjavila je da Velika Britanija više neće primati niskokvalificiranu radnu snagu...Ona je dodala da će pored toga biti uvedeni strožiji uvjeti za ljude koji žele da dođu zbog posla u Ujedinjenom Kraljevstvu...Patel je za list „Sun“...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.