Britanci: Rusi imaju najmanje četiri nivoa zaštite Sevastopolja, a tu si i delfini...

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 22:02

Britanci: Rusi imaju najmanje četiri nivoa zaštite Sevastopolja, a tu si i delfini...

Kremlj koristi dobro obučene delfine kao deo plana za zaštitu svoje Crnomorske flote u svojoj glavnoj pomorskoj bazi na okupiranom Krimu.

Ruska mornarica je napravila "velika poboljšanja" bezbednosti svoje baze u Sevastopolju od sredine 2022, uključujući najmanje četiri sloja mreža zaštite ulaza u luku, rekli su britanski zvaničnici u petak.

"Poslednjih nedelja, ova odbrana je vrlo verovatno povećana i povećanim brojem obučenih morskih sisara", naveli su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnici britanske vojne obaveštajne službe na Tviteru u svojoj najnovijoj proceni bojnog polja.

"Slike pokazuju skoro udvostručenje dobro obučenih delfina u luci", navodi britanska služba.

Rusija je obučila životinje za niz misija, uključujući korišćenje beluga kitova i foka na Arktiku.

"Ali, oni smešteni u luci Sevastopolj su najverovatnije namenjeni da se suprotstave neprijateljskim roniocima", rekli su britanski zvaničnici.

Rusija je u četvrtak saopštila da su ukrajinske snage upotrebile vazdušne napade da oštete most koji povezuje poluostrvo Krim sa regionom Herson na jugu Ukrajine.

Moskva je anektirala Krim 2014. godine i smatra ga suverenom teritorijom, a ne delom svoje invazije na Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DA LI STE ČULI ZA DELFINE "SPECIJALCE"? Britanci tvrde da Rusi obučavaju ove životinje na Krimu - sve zbog Ukrajine?

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 14:22

I Sovjetski Savez i Sjedinjene Države koristili su delfine tokom hladnog rata...Britanski vojni špijuni objavili su da Rusija možda obučava borbene delfine na anektiranom Krimskom poluostrvu kako bi se suprotstavili ukrajinskim snagama...Britanska Odbrambena obaveštajna služba u novom izveštaju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.