Brisel: Protest, neredi, suzavac, vodeni topovi VIDEO

Izvor: B92, 16.Dec.2018, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel: Protest, neredi, suzavac, vodeni topovi VIDEO

Na protestima u Briselu protiv usvajanja pakta UN o migrantima, policija je upotrebila suzavac i vodene topove kako bi rasterala demonstrante.

AP prenosi da se to dogodilo ispred sedišta Evropske unije u Briselu, a da se na protestu pojavilo oko 5.000 ljudi.

Današnji protest su lokalne vlasti prvobitno zabranile strahujući da bi moglo da dođe do nasilja, ali je Visoki sud Belgije povukao tu zabranu pozivajući se na pravo građana na miran protest.

Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Briselu je saopštila da su neki demonstranti postali nasilni kada je od njih zatraženo da se raziđu.

Prošle nedelje je u vladi Belgije nastao razdor zato što se najveća opoziciona stranka usprotivila odluci premijera Šarla Mišela da potpiše sporni pakt Ujedinjenih nacija.

Za ovaj ugovor, koji je u Marakešu 10. decembra potpisalo više od 160 zemalja, pristalice tvrde da obezbeduje garancije za sigurno, uredeno i humano kretanje ljudi širom sveta, što će, navodno, pomoći nacionalnim ekonomijama da podmlade radnu snagu.

Protivnici migracija tvrde da će sporazum dovesti u pitanje nacionalni suverenitet i identitet, kao i da će opasno narušiti bezbednost građana.

Reč je o dokumentu na čije 34 stranice su predstavljena 23 cilja za obezbeđivanje "sigurne, uredne i regularne" migracije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.