Briljantin 50. put na Terazijama

Izvor: S media, 06.Feb.2011, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

" Briljantin" 50. put na Terazijama

Aktuelna postavka mjuzikla "Briljantin" u Pozorištu na Terazijama biće 9. februara izvedena 50. put, najavilo je naše jedino muzičko pozorište.

Brodvejski mjuzikl u režiji Mihajla Vukobratovića premijerno je izveden u Beogradu treći put u aprilu 2009. godine. Prva premijera bila je još 1995. godine, u vreme kada je Pozorište na Terazijama radilo u Ustanovi kulture Vuk Kardžić, a druga premijera ili obnova bila je 2001. godine.

Sadašnja postavka "Briljantina" >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << predstavila je novu glumačku generaciju koja se izborila za uloge na audiciji medju više od 100 prijavljenih kandidata.

U ansamblu su Ivana Popović, Žarko Stepanov, Milan Bosiljčić, Dušica Novaković, Andrijana Tasić, Jelena Gavrilović i drugi glumci i pevači, uz balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

"Briljantin" je jedan od najpopularnijih ekranizovanih mjuzikla, jedna od najduže izvodjenih predstava u istoriji Brodveja, najprodavanija filmska muzika svih vremena sa više od 28 miliona primeraka ploča, odnosno kaseta i diskova.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Mjuzikl "Briljantin" 50. put na Terazijama

Izvor: Glas javnosti, 07.Feb.2011, 07:17

BEOGRAD - Aktuelna postavka mjuzikla "Briljantin" u Pozorištu na Terazijama biće 9. februara izvedena 50. put, najavilo je naše jedino muzičko pozorište...Brodvejski mjuzikl u režiji Mihajla Vukobratovića premijerno je izveden u Beogradu treći put u aprilu 2009. godine. Prva premijera bila je...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.