Briga za mlade: dinar grad - dinar NVO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Briga za mlade: dinar grad - dinar NVO

NOVI SAD - Grad ne vodi dovoljno računa o mladima i to se mora što pre promeniti, rečeno je danas u novosadskoj Gradskoj kući na otvaranju "Evropske nedelje mladih". A Aleksandar Kravić, član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport, je u tom cilju najavio rad sa nevladinim organizacijama po sistemu „jedan dinar grad - jedan dinar NVO".

„Imamo više smerova u kojma možemo raditi, a to je, pre svega, rad sa nevladinim organizacijama, po sistemu „jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dinar grad, jedan dinar neka nevladina organizacija", i onda ćemo ići na neke akcije, koje su najkvalitetnije" izjavio je Kravić, na otvaranju „Evropske nedelje mladih".

Kravić je takođe nagovestio svoju nameru da oformi tim mladih ljudi koji će biti obučeni za pravljenje aplikacija kojima će grad konkurisati za međunarodna sredstva, pre svega sredstva Evropske unije.

Novi Sad je ove godine po treći put domaćin "Evropske nedelje mladih", koja se predstavlja kao najveći tematski omladinski festival u Srbiji, čiji je zadatak da unapredi duh saradnje, da poveže ideje, kulture i ljude.

Prema najavi organizatora, ovaj festival, čija je tema „Dijalog, a ne monolog", u narednih nedelju dana će posetiti 150 mladih iz Srbije i evropskih zemalja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.