Brejvik u totalnoj izolaciji još mesec dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2011, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brejvik u totalnoj izolaciji još mesec dana

OSLO -

Sud u Oslu danas je za četiri nedelje produžio totalnu izolaciju Andersu Beringu Brejviku koji je 22. jula u napadu na Oslo i ostrvo Utoja ubio 77 ljudi.

Mada je Brejvik tražio ukidanje totalne izolacije i nazvao je "metodom sadističke torture", sudija Ugo Abelset je doneo odluku da se taj oblik pritvora produži do 19. septembra.

Sudija je rekao da je takvu odluku doneo jer bi u slučaju Brejvikovog kontakta sa nekim van zatvora postojao rizik da nestanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dokazi o počinjenom zločinu.

"Teško je biti zatvoren u jednu malu ćeliju", rekao je Brejvikov advokat Gejr Lipestad.

Ukupno 77 ljudi je poginulo u dva Brejvikova napada 22. jula. On je prvo aktivirao bombu blizu sedišta norveške vlade, kada je stradalo osam osoba, a samo nekoliko sati kasnije počeo je da puca na kamp mladih laburista na ostrvu Utoja i usmrtio 69 tinejdžera.

Brejvik je priznao krivicu za oba napada, a motiv je objasnio borbom protiv multikulturalizma i muslimanske invazije na Evropu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.