Izvor: Blic, 01.Okt.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bregoviću izvadili šrafove

Popularni muzičar Goran Bregović juče je uspešno operisan u Urgentnom centru u Beogradu, a tokom operacije koja je trajala sat i po njemu je izvađena titanijumska pločica iz leđa koja mu je ugrađena u junu prošle godine kada je nakon pada sa višnje polomio lumbalni pršljen. Brega će u bolnici ostati još pet-šest dana, a nakon toga će biti na kućnoj nezi uz obaveznu fizikalnu terapiju.

- Sve je prošlo u najboljem redu. Goranu su iz leđa izvučena četiri šrafa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i titanijumska pločica koja je bila ugrađena između pršljenova. Brega se dobro oseća, dobio je lekove za smirenje i u bolnici će ostati još pet-šest dana - rekao je za „Blic” Raka Marić, Bregovićev dugogodišnji menadžer i prijatelj, i dodao da će nakon izlaska iz bolnice Brega biti na kućnoj nezi, a zatim će početi sa fizikalnom terapijom.

- Neće biti potrebni dodatni operativni zahvati i ja sam siguran da će se Goran kao i prošli put brzo oporaviti - zaključio je Marić.

Da podsetimo, Goran Bregović je 12. juna prošle godine, u dvorištu svoje kuće na Senjaku, dok je brao višnje, pao sa merdevina, sa visine od četiri metra pao na leđa i povredio prvi lumbalni pršljen i polomio ruku. Lekari u Urgentnom centru su konstatovali prelom lumbalnog pršljena i Bregoviću je narednog dana operisana kičma. Nakon 12 dana Brega je izašao iz bolnice i upućen je na kućno lečenje.

Iako su prve prognoze govorile da će Bregović morati bar nekoliko meseci da miruje, pedesetdevetogodišnji muzičar je sve iznenadio neverovatno brzim opravkom i samo mesec dana posle pada sa višnje je otišao u Ameriku gde je održao seriju rasprodatih koncerata.

Gost kod Severine

Muzičar će se vrlo brzo vratiti na „teren”.

- Do Severininog koncerta, 17. oktobra u „Areni”, na kome će biti specijalni gost, Brega će biti na nogama, a već 22. oktobra nastavlja sa turnejom koja je prekinuta na tri nedelje zbog operacije - kaže Raka Marić. Bregović će sa „Orkestrom za svadbe i sahrane” ove jeseni svirati u Norveškoj, Danskoj, Švajcarskoj, Italiji...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.