Bregović predstavio svoju fondaciju za pomoć Romima u BiH

Izvor: Blic, 09.Dec.2013, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bregović predstavio svoju fondaciju za pomoć Romima u BiH

Muzičar i kompozitor Goran Bregović predstavio je danas u Sarajevu fondaciju "Gorica", koju je pokrenuo s ciljem da pomogne mladim i talentovanim Romima u Bosni i Hercegovini koji imaju želju, ali nemaju mogućnosti da se muzički obrazuju.

Bregović smatra da su Romi muzički veoma nadaren narod, da je muzika sastavni deo njihovih života, ali da su većinom bez muzičkog obrazovanja.

Bregović je odlučio da stipendira muzički talentovane Rome za pohađanje nižih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << muzičkih, srednjih škola i fakulteta. Namera osnivača fondacije je da se delovanje s vremenom proširi i van granica BiH.

Fondacija će biti promovisana 19. decembra u sarajevskoj dvorani Zetra, koncertom "Saso Mange - veče donatora".

Bregović je najavio dolazak pevača i zabavljača iz regiona, kao što su Gibonni, Petar Grašo, Vlatko Stefanovski, Bombaj Štampa, Haris Džinović, Dragana Mirković, Lepa Brena, Jelena Rozga, Jelena Karleuša, Aca Lukas, grupa Miligram i drugi.

- Znate da ja skoro celi život sviram sa Romima i znam da im ne možete pomoći ako im ne date obrazovanje. Samo je obrazovan čovek slobodan čovek, a kod Roma je to najveći problem. Oni nemaju kad da se obrazuju jer su prinuđeni da zarađuju za hleb - rekao je Bregović.

U BiH živi između 80 i 100 hiljada Roma.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bregović predstavio svoju fondaciju

Izvor: Akter, 09.Dec.2013

Goran Bregović predstavio je u Sarajevu fondaciju "Gorica", koju je pokrenuo s ciljem da pomogne mladim i talentovanim Romima u Bosni i Hercegovini koji imaju želju, ali nemaju mogućnosti da se muzički obrazuju

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.