Bredli postaje Čelsi

Izvor: RTS, 22.Avg.2013, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bredli postaje Čelsi

Dan pošto je osuđen na 35 godina zatvora zbog odavanja vojnih i diplomatskih tajni Vikiliksu, vojnik Bredli Mening rekao da od sada želi da bude žena, da se zove Čelsi, i da počinje sa hormonskom terapijom.

Vojnik Bredli Mening, koji je  juče osuđen na 35 godina zatvora zbog odavanja vojnih i diplomatskih tajni Vikiliksu, rekao je da od sada želi da bude žena, da se zove Čelsi, i da počinje sa hormonskom terapijom.

Kako javljaju svetski mediji, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mening se medijima obratio saopštenjem u kojem je naveo da ulazi "u novu fazu života".

"Želim da svi upoznaju pravog mene. Ja sam Čelsi Mening, i ja sam žensko. S obzirom da se tako osećam, i tako sam se osećao još od detinjstva, želim da počnem sa hormonskom terapijom što je moguće pre", rekao je Mening, izrazivši nadu da će ga ljudi "podržati u toj tranziciji".

Mening je rekao da očekuje da će mu se svi od sada obraćati sa "Čelsi", i da će mu pristalice slati pisma podrške, na koja će on odgovarati.

Bredli Mening, koji je uhapšen u maju 2010. godine u Iraku, osuđen je zbog odavanja diplomatskih depeša koje je objavio sajt Vikiliks Džulijana Asanža.

Mening je 30. jula proglašen krivim za više krivičnih dela, uključujući i špijunažu, ali ne i za pomaganje neprijatelju za šta je zaprećena doživotna robija.

On je pred sudom priznao krivicu, istakavši ipak da u vreme kada je dostavio podatke Vikiliksu nije mislio da radi bilo šta loše.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bredli postaje Čelzi

Izvor: RTS, 22.Avg.2013

Dan pošto je osuđen na 35 godina zatvora zbog odavanja vojnih i diplomatskih tajni Vikiliksu, vojnik Bredli Mening rekao da od sada želi da bude žena, da se zove Čelzi, i da počine sa hormonskom terapijom. ..Vojnik Bredli Mening , koji je osuđen na 35 godina zatvora zbog odavanja vojnih i diplomatskih...

Nastavak na RTS...

Manning tvrdi da je žena

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Avg.2013

WASHINGTON - "Dok prelazim u ovu iduću fazu svog života, želim da svi znaju pravu mene. Ja sam Chelsea Manning, ja sam žena", rekao je Manning u svojoj izjavi.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.